Tre dagars träning med Magnús Skúlason

Alice/Viska och Filippa/Sigge styrketränar med Magnús Alice/Viska och Filippa/Sigge styrketränar med Magnús

Kurs för Magnús Skúlason på Högbobanan tre dagar samma vecka. Låter kanske som en dröm, men näst sista veckan i april blev den verklighet.

Magnús har ett flertal ekipage på alla nivåer som tränar för honom här i distriktet och den här veckan var det kurs måndag, tisdag och lördag. Många kom för att slipa på tävlingsformen inför säsongen.

Magnús förespråkar allsidig träning för både häst och ryttare. När det gäller styrke- och konditionsträning delar Magnús in det i uthållighetsträning, styrketräning och explosivitetsträning. Hur du ska lägga upp planen beror på vad du vill göra med din häst och på vad den behöver. 

Lördagens sista pass fick ekipagen besöka "gymmet" med hästarna för att få handgripliga tips hur de kan lägga upp träningsplanen framåt för förbättrad styrka, smidighet, balans och kroppskontroll. Gymmet var i det här fallet backarna runt Högbobanan. Både hästar och ryttare tyckte att det här var roligt. Flera av hästarna tände till lite extra och gick tydligt bättre direkt efter övningarna.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter